Espectáculos en Valencia

Peter Grimes

0 votos
Peter Grimes
Peter Grimes

Palau de les Arts Reina Sofía

Autopista del Saler, 1 46013 - Valencia

Web oficial
13 de Febrero de 2018

Bromosa com la boira que envaeix des de la mar les costes britàniques, però de bellesa aclaparadora. Així és aquesta història d'opressió i repressió, de lluita entre un individu i les masses, en què el marginat serà malvat a força de patir en el si d'una societat despietada.

Pròleg

L'acció es desenvolupa en una localitat pesquera de la costa oriental d'Anglaterra. En presència de tot el poble, el jutge d'instrucció interroga el pescador Peter Grimes sobre la mort del seu grumet, que ha sigut el segon que ha mort a les seues ordres. Els vilatans desconfien de l'intractable pescador, que compta només amb el suport de la mestra Ellen Orford –la qual està enamorada d'ell–, però el tribunal no troba proves de delicte en la conducta de Grimes, encara que sí que li prohibeix tindre un nou grumet.

Acte I

Com que necessita ajuda per a dur a terme la seua feina, Grimes decideix llogar un nou grumet, per mediació d'Ellen i en contra dels consells del seu amic, el capità Balstrod, i tria John, un xic de la casa de caritat. L'arreplegarà a la vesprada al pub, on els veïns desaproven obertament la seua aparició amb un silenci acusador. Ellen i Balstrode intercedeixen pel pescador, però ell ignora l'actitud de tothom així com la la fúria de la naturalesa –que desencadena una terrible tempesta sobre el poble– i se'n va amb John.

Acte II

Han passat diverses setmanes, i els rumors que Grimes està maltractant el nou grumet van creixent al poble. Ellen parla amb John i es preocupa en veure el grumet amb la roba estripada i amb una ferida al coll, per la qual cosa discuteix amb Grimes sobre la conducta que té amb el xic. El pescador la tracta amb duresa i l'acaba colpejant, i finalment, se'n va precipitadament. Però l'escena l'han vist diversos veïns, els quals encenen la ira del poble i tots van a buscar Grimes per a castigar-lo, mentre deixen Ellen lamentant-se.

A la cabanya de Grimes, el pescador insta John a eixir immediatament de pesca, ja que anhela una gran captura i somnia un futur al costat d'Ellen. D'aquestes cavil·lacions el trau el soroll de la gent del poble que s'aproxima buscant-lo. Desconfiat i temorós, decideix fugir amb el grumet, que cau accidentalment per un penya-segat. En arribar els vilatans a la cabanya de Grimes, la troben buida.

Acte III

Durant un ball, les sospites sobre Grimes tornen a augmentar per la prolongada absència del pescador i el seu grumet. Quan Ellen confirma a Balstrode que un jersei que el capità ha trobat a la platja és el que ella havia teixit per al xic, els veïns decideixen anar a detindre Grimes.

Grimes, tot sol, cau en la bogeria, mentre les veus amenaçadores dels vilatans s'aproximen. Ellen i Balstrode troben el pescador, i el vell capità, davant la desesperació d'Ellen, el convenç perquè endinse la seua barca en la mar i després s'hi enfonse amb aquesta. A l'alba, el poble reprén l'activitat. Arriba la notícia que un vaixell s'enfonsa en alta mar, però no poden albirar res, de manera que la ignoren i la qualifiquen de rumor infundat.
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Otros eventos relacionados

Nacidos para bailar

Espectáculos

Nacidos para bailar

Lugar: Teatro Olympia - Valencia

Fecha: del 25 al 29 de Abril de 2018

Nina Kaptsova y Aleksander Volchkov, [leer +]
Gala internacional de la danza

Espectáculos

Gala internacional de la danza

Lugar: La Rambleta - Valencia

Fecha: 25 de Abril de 2018

Nina Kaptsova y Aleksander Volchkov, [leer +]

Lotería del Niño 2017

Comprobar Lotería del Niño

Toda la información de la Lotería del Niño. Comprueba los números premiados con nuestro widget de la Lotería del Niño.

Widget Lotería del Niño

Llévate a tu web, a tu escritorio o a tu iGoogle los resultados de lotería de Navidad y de la lotería del niño. Descárgatelo

Encuentra los eventos de